Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ


ΥΛΙΚΑ:
Χοντροί χοχλιοί
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
αλάτι, ξύδι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Οι χοχλιοί θα πρέπει να είναι μεγάλοι (χοντροί) και αφού τους πλύνομε τους ρίχνομε στο τηγάνι "αμπούμπουρα" (με τη μούρη προς τα κάτω ). Τηγανίζονται σε δυνατή φωτιά, ενώ τους ανακατεύομε μια-δυο φορές. Στο τέλος τους ρίχνομε το αλάτι και το ξύδι και είναι έτοιμοι

ΠΙΤΕΣ ΣΦΑΚΙΑΝΕΣ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΠΙΤΕΣ:
10 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
10 κουταλιές της σούπας μυζήθρα
λίγο λάδι, αλάτι, νερό όσο πάρει.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι και όσο νερό πάρει για να γίνει μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και τα ανοίγουμε φύλλα, όσο και ένα πιατάκι του καφέ. Πλάθουμε τη μυζήθρα σε 10 μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου αυγού. Τοποθετούμε τη μυζήθρα στο κέντρο του φύλλου. Τραβάμε το φύλλο γύρω-γύρω για να σκεπαστεί η μυζήθρα. Έτσι θα σχηματιστούν 10 μικρές μπάλες. Τις πιέζουμε ανοίγοντας τις με τον πλάστη για να πάρουν και πάλι το στρογγυλό σχήμα τους, μεγέθους ενός μικρού πιάτου. Τις ψήνουμε σε τηγάνι χωρίς λάδι, γυρίζοντάς τις πολύ συχνά για να μην καούν. Σερβίρονται περιχυμένες με μέλι.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ (ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ)


ΥΛΙΚΑ:


1 ολοκληρό κοτόπουλο


1 κιλό μπάμιες


2 κρεμμύδια


3 ώριμες ντομάτες


1 ποτήρι κρητικό ελαιόλαδο


1/2 ποτήρι κρασί


αλάτι,πιπέρι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Τεμμαχίζουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα που έχει βράσει το λάδι με τις λεπτοκομμένες φέτες του κρεμμυδιού.Το τσιγαρίζουμε για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια το σβήνουμε με το κρασί.Ρίχνουμε τις μπάμιες να πάρουν μια βράση με το κοτόπουλο


και μετά ρίχνουμε τον πολτό από τις ντομάτες και τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 40 περίπου λεπτά.Και το σερβίρουμε.Καλή σας όρεξη!

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Τα πιάτα της ημέρας είναι ένα blogg που οι νοικοκυρές θα μπορούν να βρουν απλές,εύκολες
και νόστιμες συνταγές.Πάντα βασισμένες στην παραδοσιακή Κρητική κουζίνα!Συνταγές καθημερινές,νηστίσιμες,συνταγές διαίτης,με θαλασσινά και λαχανικά.